Om Zakynthos

Zakynthos är den sydligaste och största av de joniska öarna. Den östra sidan består av många härliga vackra sandstränder. Den västra sidan består av en tallbetäckt bergsplatå med höga stup ner i havet.
På sommar kommer sköldpaddorna Caretta-Caretta (utrotningshotade) till ön och gräver ner sina ägg på stränderna. Om man har tur kan man få simma med sköldpaddorna vid någon av stränderna som är skyddade. I Zakynthos stad på Alexander street kan du shoppa modekläder, smycken och läder. Zakynhtos är känt för sina goda oliver, sitt vin och den oljiga osten ladotiri.

Zakynthos_003

Reseinformation

Till Zakynthos kan du resa med något charterbolag.
Antingen en komplett resa med boende eller en flygstol och sedan boka boende separat.
Det går också att flyga reguljärt men det innebär ofta flera byten men det kan ibland också betyda ett lägre flygpris.

Några sevärdheter

Marathonissi
Marathonissi består av flera små öar ca 1km utanför viken i Laganas. Hit ut åker man båt. Öarna obebodda så här kan upptäcka Zakynthos oförstörda natur. På vägen ut kan du även få se careta careta.
Askos Stone Park
Naturreservat med rik växtlighet och många vilda djur.
Zakynthos stad
1953 förstördes staden av en jordbävning så det finns inte så mycket av det gamla kvar. Den mäktiga kyrkan Agios Dionyssos är dock värd ett besök. Mycket shopping.
Giri
På 550 meters höjd ligger denna lilla by från 1400 talet. Små hus med trånga gränder. Mycket charmig by med flertalet tavernor
 

Resor i Europa